top of page

Mine favorittplasser!

Hvor skal vi ta bilder? Det både enkle og vanskelige svaret.

Det er utrolig mange muligheter, og jeg er hele tiden på jakt etter nye perler. I blant kan det like gjerne være en grøftekant så lenge fargene og lyset er riktig, mens de flotteste plassene kanskje ikke egner seg så godt til den fotograferingen vi planlegger. Jeg spør alltid kunden om de har noen ønsker på hvor de vil ta bilder, for noen ganger har de kanskje en plass som står de nær. En plass kan endre seg svært mye i løpet av året og dagen. Alt handler om lys!


TIDLIG VÅR/ VÅR

Våren går fra å være grå, brun og "kjedelig" til å bli grønnere og grønnere. Min favoritt er i overgangen fra vinter til vår, da fargene er bruke og "kjedelige". Dette gir duse fine fargetoner i bildene og det varme lyset på våren gjør det veldig flott. Utover April dukker hvitveisen opp og vi får tepper med hvitveis, og andre blomster. Det fine med våren er at sola fremdeles ikke er oppe til kjempe sent som gjør at vi får det gyllende lyset.Bilde tatt i Mars/April ca utenfor gården vår i Råde. Langs vannet har vi masse siv som har dødd i løpet av vinteren, og når kveldssola skinner igjennom får vi en varm og fin stemning. Vil man ha denne stemningen er dette tiden å gjøre det på!

Hvitveiseng i Sarpsborg i April/Mai. Det varierer fra år til år hvor mye hvitveis vi får. Og noen ganger er det veldig varmt mens andre ganger snør det.

Dette bilde er tatt 1 mai en tidlig morgen hvor vi fremdeles hadde frost. Morgenlyset er helt spesielt på denne tiden! Bilde er tatt i Onsøy, nær Elingård i Fredrikstad.


SOMMER

Her kan vi nesten ta bilder hvor som helst bare det helst er på ettermiddag/kveld. Utfordringen er med små barn som gjerne skulle lagt seg før på dagen. Dersom vi tar bilder tidligere på dagen bør det være overskyet eller på en plass med mye vegetasjon som demper det sterke lyset. Langs kysten er en stor favoritt.


En sen midsommerkveld på Jeløya.


Bilde tatt i en grøft ved skogen.


HØST

Min favorittårstid! Sola er lavere, vi har det varme fine lyset igjennom hele dagen og fargene blir bare finere og finere. Her fungerer stort sett de aller fleste plasser, men steder jeg tiltrekkes er områder med mye løvtrær som gir mest fargespill.


Nydelige farger i Fredrikstadmarka!


Fotografens favoritter

Jeg har vært på utrolig mange fine plasser, og når jeg får spørsmålet på hvor vi skal ta bilder blir jeg også litt usikker fordi det er så utrolig mye å velge mellom. Så for å gjøre det både lettere for dere og for meg har jeg her samlet mine favoritter i Østfold området.


Eventyrskogen i Rygge

Da dette ene paret tok meg med inn i favorittskogen deres forsto jeg fort hvorfor dette var en favoritt! Jeg har stjålet skogen til min favoritt også. Her har vi en stille og magisk løvskog hvor vi også har fine sletter med vilt gress som er veldig stemningsfullt. Lyset i skogen er magisk uansett når man er der. Jeg fant også den perfekte plassen i samme område til nyfødt.


Mølledammen i Onsøy

En av de plassene jeg kanskje har fotografert mest og som egner seg hele året.

Dette området har en stor eng hvor det beiter kuer men som man kan gå inn til. De er der stort sett på sommeren men holder ikke alltid til der vi tar bilder. Ellers rundt mølledammen går det ofte sauer beitende. Det er et lite vann, åpne områder og en veldig koselig skog. Lysforholdene her passer stort sett hele dagen men på sommer er ettermiddag/kveld å foretrekke. Egner seg veldig godt til alle typer fotografering.

Reklingsholm i Råde

Dette er området der jeg bor. Her er bildene tatt langs vannet, de fleste rett nedenfor gården vår, mens noen har vi dratt litt lenger bort. Her finner vi mye siv/strå og vannet gir en god effekt.


Tjernet i Trøgstad

En skikkelig idyllisk plass hele året! Men min favorittårstid her er høsten. På sommerstid er det mange som bader her, så da må man dra dit tidlig eller sent. På høsten skinner de flotte fargene i vannet og det blir veldig flott.

Jeløy Radio

En skikkelig favoritt på sommerstid! Her har vi en runde hvor vi går fra litt "skog" til spennende svaberg og en lang sandstrand. Vi avslutter ofte inne på et beite hvor det går hester.

Fredrikstadmarka

Her er jeg nok mest på høsten da fargene er helt fantastiske her! Men våren og sommeren er nok også ganske fine her.


Skjult perle på Jeløya

Dette er virkelig en skjult perle langs kysten ved Aalby. Her må vi gå et stykke igjennom skogen som også er ganske magisk i seg selv hele året. Deretter avslutter vi ved en mindre gjemt strand.

Saltholmen

Vakre Saltholmen i Saltnes har alt fra nydelig siv, sandstrender og svaberg. Her er det veldig fint å ta bilder hele året, men på sommeren bør vi fotografere på kveldstid da det er en åpen plass med mye lys. Det bilde dere ser i midten her av de to barna er tatt midt på dagen, så dere ser forskjell fra de andre som er tatt på kveldstid.

Hogstfelt nær Solli

Et hogstfelt kan være ganske vakkert. Her en ettermiddag/kveld gir et magisk lys, og i bakgrunn kan vi skimte elven.

Tunevannet

Tunevannet var min faste hvitveisplass, men de siste årene har det grodd opp veldig mye kratt her så de store fine engene har druknet litt. Men det er en fin plass med variasjon mellom skog og vann. Egner seg også fint hele året.

Foten i Fredrikstad.

Foten er en veldig populær badeplass som gjør det utfordrende på sommeren, men jeg liker godt å være her på våren eller vinteren da man har stranda for seg selv. Må være solnedgang eller overskyet.

Mærrapanna

Om man er villig til å gå litt er Mærrapanna en flott plass. Her har vi fin skog på vei til og litt forskjellig natur i området rundt. Alt fra strender, svaberg og skog.

Solbergfoss i Askim

Et spennende område. Er det lite vann dukker disse spennende mørke fjellene opp.

Alby - Jeløya

Her har vi alt fra nydelig skog til spennende strender og kystområder. Egner seg fint hele året. Skogen yrer av dyreliv og vi er vi heldige får vi med et rådyr eller to!

Solli brug

Idyll langs Ågårdselva! Det som er litt synd er at i 2022 ble mye av skogen rundt hogd ned som gjør plassen mer åpen, derfor egner det seg best på kveldstid her.

Solsikke!

Solsikkene blomstrer i August/september. Jeg har en fast plass til dette i Råde, men de siste årene har flere og flere plantet slike rader/enger med solsikke rundt omkring.

Eide- Sarpsborg

I Juni blomstrer det mye lupiner her, men plassen er veldig fin ellers på sommeren også.

Byen!

Liker man litt urbane strøk kan vi like gjerne ta bilder i byen! Disse bildene er tatt i Fredrikstad.

Gamlebyen i Fredrikstad

Den plassen jeg gjør mest bryllupsfoto, men andre fotograferinger som kjæreste og familie egner seg godt hele året.


Storesand på Oven

En populær plass på sommerstid, men på vår, vinter og høst har vi stort sett plassen alene!


35 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page